Finansiranje projekata iz oblasti kulture u Zrenjaninu

Bez autora
Aug 03 2011

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić je sa predstavnicima institucija i kulturno-umetničkih društava iz opštine Zrenjanin potpisao četiri ugovora o finansiranju projekata iz oblasti kulture. Ugovori su potpisani sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu, Narodnim muzejom Zrenjanin, Kulturnim centrom Zrenjanin i Kulturno umetničkim društvom "Arsenije Teodorović" iz Perleza. Na osnovu završenih konkursa u oblasti kulture, pokrajinski sekretarijat za kulturu odobrio je sufinansiranje četiri projekta, pa će tako Narodni muzej u Zrenjaninu dobiti 200.000 dinara za projekat “Zaštitna arheološka iskopavanja srednjovekovne nekropole i praistorijskog naselja na obali Tamiša u Sečnju”. Zavodu za zaštitu spomenika kulture iz pokrajinskog budžeta biće usmereno 150.000 dinara za projekat “Narodno graditeljstvo Rumuna u selima srednjeg Banata”, a Kulturnom centru u Zrenjaninu 80.000 dinara za enciklopediju “Istorija zrenjaninskog rok end rola”. Sufinansiraće se i projekat “Očuvanje tradicije”, za koji je Kulturno-umetničko društvo ”Arsenije Teodorović” u Perlezu dobilo 100.000 dinara.

Finansiranje projekata iz oblasti kulture u Zrenjaninu

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić je sa predstavnicima institucija i kulturno-umetničkih društava iz opštine Zrenjanin potpisao četiri ugovora o finansiranju projekata iz oblasti kulture.

Ugovori su potpisani sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu, Narodnim muzejom Zrenjanin, Kulturnim centrom Zrenjanin i Kulturno umetničkim društvom "Arsenije Teodorović" iz Perleza.

Na osnovu završenih konkursa u oblasti kulture, pokrajinski sekretarijat za kulturu odobrio je sufinansiranje četiri projekta, pa će tako Narodni muzej u Zrenjaninu dobiti 200.000 dinara za projekat “Zaštitna arheološka iskopavanja srednjovekovne nekropole i praistorijskog naselja na obali Tamiša u Sečnju”. Zavodu za zaštitu spomenika kulture iz pokrajinskog budžeta biće usmereno 150.000 dinara za projekat “Narodno graditeljstvo Rumuna u selima srednjeg Banata”, a Kulturnom centru u Zrenjaninu 80.000 dinara za enciklopediju “Istorija zrenjaninskog rok end rola”. Sufinansiraće se i projekat “Očuvanje tradicije”, za koji je Kulturno-umetničko društvo ”Arsenije Teodorović” u Perlezu dobilo 100.000 dinara.

Vlada Vojvodine planira da ove godine podrži 39 projekata iz Zrenjanina, u ukupnoj vrednost od oko 15 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik